Motorcommunicatie

Motorcommunicatie

CBShop is sinds 1972 thuis in zend en ontvangst apparatuur.
Toen er in 1995 werd begonnen met motorrijden en naar de Eifel vanuit Overloon gereden werd met vrienden was er nauwelijks motorcommunicatie voor handen.

Je had de toen bekende merken Baehr en Autocom. Maar die waren vooral als intercom systeem bekend. Dus praten met je duo passagier ging wel, maar van motor naar motor was nog niet gangbaar.

Met zelf gemaakte motor headsets op Kenwood portofoons werd begonnen door CBShop. Er werd van alles getest. Het meeste verschil maakte de microfoon. Die moest de ruis onderdrukken die je nu eenmaal bij het motorrijden hebt.

Het aantal db’s bij 120 km /u op jouw motor is te vergelijken met in de buurt van een cirkelzaag staan. Daar moet je stem dus tussen te horen zijn. Na heel getest te hebben kwamen we op het idee een F16 piloten microfoon te gaan gebruiken. Dat waren hele dure exemplaren voor een microfoonelementje op een steeltje. Dat hielp zeker. Met snelheden boven de 120 km/u gewoon verstaanbaar. Natuurlijk met juiste niet al te dikke speakers in de helm.
Al met al echt pionierswerk op deze manier gaan testen en alles zelf maken met zend schakelaars (Push to Talk PTT)

Al dat werk is nu samen gekomen in de CBShop motor headset. Een betaalbare complete headset die makkelijk op Kenwood aansluitingen en Midland Icom portofoon aansluitingen gebruikt kan worden
Zo weinig keuze je voor de jaren 2000 had, zo veel heb je tegenwoordig. Om je daar wegwijs in te maken is deze website nieuw leven in geblazen.

Posted on: December 11, 2018Marcel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *